Kjøp av større lekter i Belgia
25. november 2019
NRK Norge Rundt
22. januar 2020
Vis alle

Kjøp av større slepebåt

Fornyelse med nytt fartøy.

Skagerak Sea Service AS har gått til innkjøp av fartøyet «Bauge» fra JD Crafts AS i Danmark.
Fartøyet er en kraftig slepebåt med dobbelt kapasistet i forhold til skilsø/tug frier. slepekraften er oppgitt til 32 tonn BP.

Marked

Signering av overleveringsprotokoll i Tyborøn

Vi ønsker med dette fartøyet å øke vårt operasjonsområde, større slep og mindre væravhengig. Med dette øker vi vår kapasiet, på oppdrag vi tidligere ikke hadde mulighet til å utføre.

Bytte av fartøy.

Vi kommer til å selge fartøyet «Skilsø», hvor «Bauge» overtar skilsø sine oppdrag. Fordelen for oss med vår fornøyelse «Bauge» er at da får vi to forskjellige fartøyer i forhold til kraft og kapasitet,  istendenfor tidligere oppsett med Skilsø og Tug Frier som er like i størrelse og kraft.

Kapasiteter «Bauge»

Bauge innehar en kraftig slepevinsj med 600meter 40mm wire. Den innehar også baugthruster og kran, samt svingbar dyse som gjør fartøyet drivstoffgjerrig og effektiv i slepeopperasjoner.
«Bauge» innehar World-Wide sertifikater.

Dokking

Bauge er nå under dokking hos Kynde og Toft i Tyborøn for flaggskifte til NOR – DNV-gl klasse samt oppgraderinger og malingsarbeid til våre farger på båtene. Fartøyet får også fornøyet 5 nye lugarer under denne dokkinga.
Nytt navn på fartøyet blir «TUG BAUGE»