Isbryterkontrakt

T/B Tug Frier og T/B Evis går inn i isbryterkontrakt.

Sjøtjenester går inn i isbryterkontrakt
Nylig har det vært en anbudskonkurranse på isbryting i Kragerø fjorden, noe Sjøtjenester har vunnet. t/b Tug Frier går inn i kontrakten, og t/b Evis ved behov.

Den nyinnkjøpte «Tug Frier» er bygget for isbryting, og har jobbet med dette i kjente farvann tidligere. Den er meget effektiv med sin høye hekksjø, som gjør at man bryter is i bredden. Tug Frier fungerer også utmerket, hvis lasteskip trenger assistanse i isen.

t/b Evis går inn også ved behov, denne bryter is opp til 25 cm. Det vi har erfart med denne, er at når skip trenger hjelp til å komme helt inntil kai, er «Evis» meget effektiv grunnet sin størrelse, hvor da skipene setter spring til kaia, og kjører taubåten på innsiden av skipet, slik at den kan pusher ut isen.

«Evis og Tug Frier»

Forventet arbeid

Under normale isvintere, har vi også muligheten til oppdrag og isbryting med disse fartøyene også andre steder. Denne kontrakten er til stor fordel for sjøtjenester, siden arbeidsmengden ligger til våren og høsten. Vinteren kan være stille, spesielt ved is. Dermed får vi gjevnere arbeidsmengde.

width:’640′,height:’360′,allowscriptaccess:’always’,allowfullscreen:’true’,src:’http://www.youtube.com/v/Y1WQVwAcdAY?version=3&feature=player_detailpage’
«Evis i tønsberg, isvinteren 2010»

Siste fra bloggen